Кількість
|
Вартість
|
||
|
Однорічна рослина. Вирощується як салат. Насіння висіваються у відкритий ґрунт, коли мине погроза заморозків. Рослина формує розетку листів діаметром 14-15 см, яскраво-зеленого кольору. Листи відростають дуже швидко, тому для постійного одержання зелені культуру кілька разів пересівають. Рослина дуже невибаглива, догляд полягає в прополці й поливах по необхідності. У надземній частині рослини містяться дубильні речовини, більш 100 мг% аскорбінової кислоти, до 76 мг% каротину, гликозиди. У насіннях 24-36% жирного масла, 2,36% гірчичного, до 1,5% гликозиду типу синигрин. У їжу придатні молоді листи й стебла, з яких готують салати, супи, приправи, пюре. Листи перед вживанням заливають окропом і витримують у ньому 3- 5 хв. Звичайно ця рослина використовується тільки в літній період.