Кількість
|
Вартість
|
||
|
Багаторічна пряно-ароматична рослина, що відноситься до сімейства цибулевих. Черемша багата вітамінами, каротином, містить ефірну олію і фітонциди. Вживання черемші в їжу перешкоджає накопиченню холестерину в крові, покращує травлення, стимулює серцеву діяльність. Молоді пагони і листя мають пікантний слабо-часниковий смак, їх використовують у свіжому вигляді, додаючи в салати, супи, начинки для пирогів, а також як прянощі до м'ясних, рибних, овочевих страв. Черемшу солять і маринують. Рослина надає перевагу родючим суглинкам або суглинним чорноземам з нетральною реакцією. Кращими попередниками є - огірок, капуста, томат, картопля, бобові.