Кількість
|
Вартість
|
||
|
Виноград Байконур відноситься до столових сортів і має дуже хороші смакові характеристики. У стиглому вигляді маса ягоди становить 12-14 г, за хороших умов можливе досягнення і великих показників. Ягоди мають оригінальну подовжену соскоподібну форму. Вельми примітні на вигляд. У довжину досягають 4,5 см. Смакові якості викликають в основному позитивні відгуки. Сорт Байконур активно набирає цукор і швидко позбавляється від кислоти. Завдяки цьому вміст цукрів стиглих ягід досягає 20%. Ягоди дуже солодкі. Смак збалансований, гармонійний. Соковита, щільна м'якоть хрумтить при надкусивані і міцно утримує сік, який не розтікається при розрізанні ягоди. Зміст кислоти в стиглому стані не більше 8 г/л. Забарвлення ягід має характерні фіолетові відтінки. За кольором може бути від фіолетово-червоного до майже чорного зі специфічним восковим нальотом. В процесі дозрівання ягоди фарбуються нерівномірно, але на визріли кисті мають рівний однаковий колір. Шкірочка ягід хоч і тонка і майже не відчувається при з'їданні, одночасно щільна і стійка до розтріскування. Поряд з відмінними смаковими якостями, сорту властива хороша транспортабельність. Морозостійкість до -23°С.