Кількість
|
Вартість
|
||
|
Щавель - це багаторічна широколиста рослина, яку використовують в їжу в сирому і приготованому вигляді. Найчастіше вона йде на основу супів і других блюд, але сьогодні набирають популярність зелені коктейлі, де листя використовуються у свіжому вигляді. Головна перевага цієї зелені – високий вміст вітамінів і мінералів, які практично повністю покривають добову норму.
Опис та характеристики щавлю:
- · багаторічна рослина;
- · листя широке, до 30 см в ширину і до 40 см в довжину;
- · у догляді невибаглива;
- · врожайність відмінна, до 7,5 кг з 1 кв. м;
- · дозрівання швидке;
- · листя - овальне, темно-зелене;
- · перевищує рівень вітаміну С, в порівнянні з ківі і цитрусовими;
- · посів насіння йде в квітні і травні;
- · для отримання раннього врожаю висівають насіння під зиму в жовтні;
- · сорт стійкий до погодних умов;
- · хороша стійкість до хвороб;
- · росте на поживних, слабокислих ґрунтах;
- · підходить для відкритого ґрунту і для вирощування у теплицях.
- Вирощування щавлю з насіння ТМ Яскрава:
Вирощування щавлю дуже просте. Насіння висівають безрассадним способом в кілька етапів. Починають в кінці квітня і продовжують до кінця травня раз в 10 днів. Останню хвилю посадок проводять в жовтні під зиму. Щавель - сильна, стійка рослина, яка добре росте на будь-яких ґрунтах, крім сильно закислених. Воно не вимагає особливого догляду і швидко дає рясні врожаї. Розетки листя виростають компактні, вони потребують регулярного поливу та одноразової підгодівлі мінеральним добривом. Зберігається листя не довго, вимагає швидкої реалізації і вживання. Також підходить для термічної обробки та консервації.