Кількість
|
Вартість
|
||
|
Виноград Байконур - відносно недавно виведений, дуже ранній сорт, з терміном дозрівання 95-105 днів.
Кущі сильні, потужні. Квітка двостатева, запилювачі не потрібні. Грона винограду великі, масивні, неймовірно красиві, циліндричної або конусоподібної форми, вагою близько 700-1000 грам. Ягоди масою 12-15 грам схожі на пальчики.
Байконур відрізняється від інших сортів винограду своїм кольором - фіолетово-синій, майже баклажанний, іноді сливовий. Виноградинки мають насичений смак, але не нудотний, приємний. Соковита і м'ясиста м'якоть, шкірка легко з'їдається. У ягоді присутні кісточки. Виноград довго зберігається на лозі, при цьому не втрачає презентабельності і смаку, ягоди не розтріскуються. Відсоток цукру становить приблизно 20%.
Живці зріють по всій довжині приросту. Урожайний сорт. Зібрані грона можна піддавати тривалим і далеким транспортним перевезенням. Середній рівень хворобостійкості. Витримує низькі температури до -24ºC.