Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сорт середньопізній, гіллястий. Зелень ніжна, соковита, інтенсивно зелена. Тривалий час зберігає товарні якості. Сорт призначений для заморожування і сушки. Багатий хімічний склад забезпечує високу харчову цінність. Смакові якості кропу споріднені з його лікувальними властивостями. Всі частини рослини містять ароматичну олію. Використовують зелень кропу, а взимку і насіння, як приправу до різноманітних страв і салатів. Зелень заготовляють на зиму, засолюючи або висушуючи у затінку, при цьому зберігається її ароматичність та інші корисні властивості.
Для одержання зелені сіють суцільним способом 20-30 г на 1м2, для технічної продукції - рядковим способом з міжряддями 25 см і нормою висіву 7-10 г на 1 м2 або 25-30 насінин на 1 пог.м. Глибина загортання -1,5-2 см. Насіння проростає при +3°С, молоді рослини витримують заморозки до мінус 6°С. Сходи з'являються через 10-20 днів і за короткий час формують велику масу зелені.